Nyhetsarkiv

Rederiseminar for medlemmer

Sjømat Norge arrangerer rederiseminar for medlemmer 6. juni 2018 på Park Inn, Gardermoen. Målgruppen er beslutningstakere i brønnbåtrederier, servicebåtrederier, samt havbruksselskaper som vurderer opprettelse av rederi.

Vant med fiskeburger

Ungdomsskoler over hele landet har i februar og mars konkurrert om å bli årets norgesmester i lunsj. 14 ivrige elever fra 8. og 9. trinn på Tingvoll ungdomsskole i Møre og Romsdal gikk av med seieren - med fiskeburger på menyen!
20.04.2018 | Miljø og Helse  

Høye priser for vekst er uheldig

- Vi er ikke tjent med at pris på vekst maksimeres. Det er til hinder for å øke verdiskapningen og bedre konkurransekraften, sier Jon Arne Grøttum og Sjømat Norge i sitt høringssvar til regjeringens høringsrunde om havbruksvekst.
20.04.2018 | Høringsuttalelser  

Oppretter tariffavtale for yrkesdykkere

Sjømat Norge og LO-foreningen Industri og Energi har inngått en intensjonsavtale om å etablere en overenkomst for dykkere og dykkeselskaper som leverer tjenester til havbruksnæringen.
19.04.2018 | Havbruk  Teknologi og service  

Sjømat Norge signerer ny tariffavtale med Norsk Sjømannsforbund

I dag signerte Sjømat Norge tariffavtale for servicefartøy med Norsk Sjømannsforbund.

Arbeidet med nytt kvotesystem er i gang

Som en oppfølging av det såkalte Eidesenutvalget arbeider nå regjeringen med et nytt kvotesystem i de norske fiskeriene.
18.04.2018 | Industri  

Nesten bare godt voksne spiser fisk

For å lykkes med de ambisiøse ernæringsmålene i intensjonsavtalen mellom myndighetene og matvarebransjen trengs det bedre kunnskap om unge forbrukere og deres spisepreferanser.

Næringen møtte Sjøfartsdirektøren

Den 16. april hadde Sjømat Norge sitt første møte i det som skal bli vårt årlige møte med Sjøfartsdirektøren.

Slik får en flere til å velge matfag

Våg å velge noen, vis frem ildsjelene og la dem se hvordan skoledagen blir. Matbransjen går nå vitenskapelig til verks for å hente ungdom tilbake.
10.04.2018 | Sjømat Norge  Rekruttering  

Tariffoppgjøret 2018

Meklingen i det samordnede tariffoppgjøret LO/NHO og YS/NHO endte med enighet søndag den 8. april, etter mekling 15 timer på overtid.
09.04.2018 | Sjømat Norge  Arbeidsliv  

Tariffoppgjøret: Partene er i mekling

Tariffoppgjøret LO/NHO og YS/NHO endte som ventet med brudd før påske, og partene er nå i mekling hos Riksmekleren.
04.04.2018 | Sjømat Norge  Arbeidsliv  

Kvalitetsprodukt i verdensklasse

Ole Mindor har klatret til topps to ganger. Hemmeligheten er det som omtales som verdens mest unike råvare.
02.04.2018 | Sjømat Norge  Industri  

Sjøfartsoverenskomster

Sjømat Norge har i løpet av 2018 etablert overenskomster med både Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og Det Norske Maskinistforbund. Trenger du å vite hva som står i avtalene? Sjekk her.
26.03.2018 | Sjømat Norge  Arbeidsliv  

God påske med minner fra Ålesund

Sjømat Norge ønsker alle sjømatvenner og medlemmer en riktig god påske. Vi benytter anledningen til å mimre fra forrige ukes flotte medlemsmøter, årsarrangement og generalforsamling.
26.03.2018 | Sjømat Norge  

Fra hav til marin ingrediens, Ålesund

De marine ingrediensklyngene i både Tromsø og Ålesund arrangerer en spennende konferansedag sammen med FHF og Sjømat Norge.
26.03.2018 | Kalenderen  

Sperre gjenvalgt som styreleder

Inger-Marie Sperre ble i dag enstemmig gjenvalgt som styreleder for Sjømat Norge.

Fullt hus i Ålesund

Over 400 deltakere var på årskonferansen i Ålesund 21. mars.
21.03.2018 | Sjømat Norge  

Mer verdiskaping og mindre miljøavtrykk

- En nøkkel til større verdiskaping og lavere miljøavtrykk fra sjømatnæringen er økt bearbeiding av norsk fisk i Norge, sier Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge. Organisasjonen legger nå fram visjonsdokumentet Sjømat 2030 der fiskeindustrien har en sentral plass.

Et blått taktskifte

Norge som nasjon må skape 300.000 nye arbeidsplasser innen 2030 og doble eksporten fram mot 2040. Sjømat er en av landets største eksportnæringer, men potensialet til mer verdiskaping og matproduksjon er fortsatt stort. Det krever et blått taktskifte!

Havbruk skal bli best på dyrevelferd

Sjømat Norge skal utarbeide felles rutiner for beste praksis for dyrevelferd i havbruksnæringen innen 2021. I tillegg etableres forumet AquaWelfare som skal være en pådriver i arbeidet med dyrevelferd i havbruksnæringen.
21.03.2018 | Sjømat Norge  Havbruk  Miljø og Helse