Året starter i nord


Publisert 30.12.2015 av Øyvind André Haram Sjømat Norge  Havbruk  Havbruk Nord  

Hva skjer i 2016, hva har vi lært av 15? Havbruksåret starter som vanlig i nord. Dit kommer selvfølgelig toppnavnene i bransjen.

PÅMELDING : Meld deg på årsmøtet i Tromsø her 

 

Tradisjonen tro, dager etter at rakettene har falt til bakken, er havbruksåret for alvor i gang i nord. I 2016 som de forhenværende år, inviterer Sjømat Norge til årsmøte i nord. Det meste av leverandører, fôrkonsulenter, røktere, byråkrater og toppnavn fra Bindal til Kirknes møtes i Tromsø.

– Ja vi er veldig stolt over at tallene de siste årene, bare har økt. Dette er uten tvil en samlingsplass for havbruksnæringen når et nytt år er i gang. I fjor var vi 300 deltakere, kanskje blir vi ennå flere 14. januar, spør Sjømat Norges regionsjef i nord, Marit Bærøe?

Når laks skaper velferd
Tema for årsmøtet er hva som skjer når laks skaper velferd.

Marit Bærøe er leder i Sjømat Norge havbruk nord. Foto: Are Kvistad, Sjømat Norge.

– Et viktig stikkord er samferdsel. Det hadde vært interessant å sett hvordan lokalsamfunn her i nord hadde vært uten laksen i 2016. Takket være transport ut, har vi fått transport inn. Velferd skapes gjennom havbruk, sier Bærøe som har invitert selveste samferdselsminister Ketil Solvik Olsen.

– Vi legger frem våre innspill til den neste nasjonale transportplan. Vi forventer at Solvik Olsen er lydhør og forstår hvor viktig veiene her i nord er for laksen.

I tillegg til statsråden, kommer tradisjonen tro Lars Liabø til årsmøtet. Det gjør også lederen av Sjømat Norges produksjonsforum Edmund Broback, som vil se nærmere på hvor mye laks som forventes produsert i Nord-Norge i 2016.

På årsmøtet møter du også Vidar Strat, lakseanalytiker i ABG Sundal Collier, Line Ellingsen i Ellingsen Seafood, Bjørn Erik Stabell i Sjømatrådet i tillegg til flere overraskelser.

– Vi har fortsatt noen ledige plasser. Her er det bare kaste seg rundt og bli med, sier Marit Bærøe.

Årsmøtet avsluttes på kvelden med den tradisjonsrike festmiddagen

 

Vil du vite mer?

 
Marit Bærøe
Marit Bærøe
Regionsjef havbruk Nord
Mobil: 905 41 042

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Rekordstort oppmøte på årssamling i Havbruk Nord

Ber om innspill til bærekraftig havbruk

Godt grunnlag for mer verdiskaping fra havet

Workshop om rømming/tap av fisk fra sjøanlegg

Sjømateksport på 94,5 milliarder

Vi ønsker deg…

Godt møte med fiskeriministeren

Maskinoffiserer og sjømatrederi med tariffavtale

På veg mot historisk tariffavtale