Her er den nye tekse-gjengen


Publisert 01.12.2017 av Øyvind André Haram Sjømat Norge  Teknologi og service  

De vokser og blir stadig viktigere. Siden sist har teknologi- og servicebedriftene doblet seg i Sjømat Norge.

Tore Håkon Riple, varmer opp bedriftene før Teknologi og servicekonferansen 2017 åpnes på Scandic Nidelven i Trondheim. Foto: Thor Nielsen/Sjømat Norge.

De var samlet for første gang i desember i fjor. Ett år etter er en nesten doblet. Teknologi-og servicebedriftene i Sjømat Norge, blir stadig flere.

– Det er svært naturlig for oss å samle denne bransjen. De blir stadig viktigere og betyr mer og mer for de tradisjonelle sjømatselskapene, sier adm.dir i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark.

Torsdag 30.november var nærmere 150 deltakere samlet til den andre Teknologi- og servicekonferansen. For et år siden var en rundt 70. I forkant av konferansen arrangerte bransjegruppen eget medlemsmøte

Statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Roy Angelvik var en av deltakerne på Teknologi og servicekonferansen 2017 på Scandic Nidelven. Foto: Thor Nielsen/Sjømat Norge

Vise frem
– Politikerne trenger å se innovasjonen i denne bransjen. Derfor må vi også bli flinkere å vise dem frem, sier Ystmark som lover å bruke medlemsbedriftene mer aktivt i arbeidet mot politikerne.

– Når vi arrangerer møter eller tar med politikere på tur må vi også ta turen innom våre teknologi- og servicebedrifter. Det skulle i grunn brått bare mangle. Jeg har dessuten tro på at politikerne forstår i større grad hvor viktig sjømatbransjen er, når de ser mer enn bare produktet som spises.

Nytt arbeidsutvalg
På medlemsmøtet, i forkant av konferansen, ble Tore Håkon Riple (Marine Construction AS) gjenvalg til leder. Det nye arbeidsutvalget består videre av Bård Worum (Salgard AS), Noralf Rønningen (Aqualine AS), Trude Olafsen (AKVA Group ASA), Are Berstad (Aquastructures AS) og Dag Ole Eidet (Marinus Aquaservice AS). I tillegg er nå også brønnbåtbransjen representert i utvalget, ved at Henrik Hareide (Sølvtrans) også er medlem.

Riple er i tillegg representant i Bransjegruppe havbruk som er det fremste tillitsvalgte rådgivende organet for havbrukssektoren til styret i Sjømat Norge.

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Vant med fiskeburger

Høye priser for vekst er uheldig

Oppretter tariffavtale for yrkesdykkere

Sjømat Norge signerer ny tariffavtale med Norsk Sjømannsforbund

Arbeidet med nytt kvotesystem er i gang

Nesten bare godt voksne spiser fisk

Næringen møtte Sjøfartsdirektøren

Rederiseminar for medlemmer

Slik får en flere til å velge matfag

Tariffoppgjøret 2018